2011. november 3., csütörtök

Skandináv krimi csomag a nyeremény


Egy kicsit (talán) nehéznek tűnő kérdésre kell válaszolni a Port.hu internetes játékában a képen szereplő könyvért. (Jelen sorok írója odavan mindenféle bűnügyi históriáért.)

Érvényes: 2011. november 16-ig.




Játsszon az Animus Kiadó és a PORT.hu közös játékén, és nyerjen skandináv krimi csomagot!

Jussi Adler-Olsen az első dán szerző a Skandináv Krimik sorozatban. Nem akármilyen: 2010-ben a legjobb skandináv kriminek járó díj nyertese volt, s nem csak hazájában, de pl. Németországban vagy Hollandiában is százezres példányban fogynak művei. Az Adler-Olsen köteteknek egyre több országban van bérelt helye a sikerlistákon.

Írónk változatos, gazdag életútból merít letehetetlenül izgalmas krimijeihez. Apja pszichiáter orvosként Dánia-szerte több elmegyógyintézetben szolgált, s mivel a szolgálati lakásban az ápoltak közvetlen közelében laktak, legkisebb gyermeke (az egyetlen fiú a három lánytestvér mellett) olykor barátságot is kötött egy-egy ápolttal. Felnőtt életében igazgatott könyvkiadót, volt nyomdász és antikvárius, írt forgatókönyveket, szerkesztett magazinokat. 1997-ben megjelent első regénye, amely rögtön sikeres íróvá tette.

Első magyarul megjelent kötete egy sorozat első része. Carl Morköt, a középkorú, kissé kiégett nyomozót kiváló kopónak tartják, de mivel fárasztó alak, kollégái szívesen vennék, ha nem lábatlankodna sokat közöttük. Amikor megalakul a Q-ügyosztály az egyszer már lezárt, kiderítetlenül maradt ügyek újravizsgálására, Carlt ennek élére száműzik. Az íróasztalára halmozott poros dossziék közül minden lelkesedés nélkül húzza elő egy tehetséges és népszerű politikus évekkel ezelőtti eltűnésének anyagát. A harmincas nőt utoljára egy komp fedélzetén látták, ahol kirándulóként tartózkodott értelmi fogyatékos öccsével. Miután Carl Mork és egyetlen segítsége, az eredetileg kávéfőzésre és takarításra mellé beosztott arab menekült, Assad munkához lát, csakhamar megdöbbentő részletek kerülnek felszínre. (forrás: Port.hu)

Nincsenek megjegyzések: