2011. november 6., vasárnap

Nyerd meg Misi mókus kalandjait...

... vagy a két másik Tersánszky Józsi Jenő által írt műből (A rejtelmes bábu, Grillusz úr sárgarigói) egyet a Holnap Kiadó és a Port.hu közös játékán. A részvételhez csak port.hus regisztrációval kell rendelkezni, illetve válaszolni egy egyszerű (valóban nagyon-nagyon potya) kérdésre.

Érvényes: 2011. november 18-ig.


Részletek és játék itt.





Tersánszky Józsi Jenő (1888 - 1969)

Kossuth-díjas magyar író, a XX. századi magyar prózairodalom egyik kiemelkedő alakja, emblematikus figurája. A Holnap Kiadó, mint a Tersánszky-életmű gondozója, évről évre jelenteti meg az egyéni és bohém hangvételű író munkáit. A színes képzeletű Tersánszky Józsi Jenő, aki páratlan zamatú novelláit, regényeit is "elmesélve" írta, pályakezdésétől fogva szánt igazi meséket felnőtt és fiatal olvasóinak egyaránt. A méltán népszerű "Misi Mókus kalandjai" az iskolai fegyelembe beleszokni nem akaró, örökmozgó kis mókuskölyök elragadóan bájos és mulatságos történeteit meséli el.

A most megjelent "A rejtelmes bábu" című kötet részben másutt alig hozzáférhető meséi szelíd hangon szólnak jóságról, vidámságról, örök igazságokról. A történeteket - Mese az örökéletű virágokról; Mese az álomvirágok őréről; A király bölcsessége; A vándor; Mese a buta nyúlról; Az aranykakas néhány cím a mesekönyvből - Pásztohy Panka bájos rajzai egészítik ki.

"Hanem minden pajtása között legkedvesebbek voltak a Tündérnek a virágok meg a Patak. A Patak volt a legvidámabb személy az egész völgyecskében. Szüntelen locsogott, mókázott, és kifigurázott mindenkit, ha már csak rá is pillantottak. Még a szelíd virágoknak se hagyott békét, akik egyre panaszkodtak, hogy mialatt szalad, egyre mint a bolond, meghuzigálja fürtjeiket. Különben afelől a Tündér is sokszor megkérdezte a Patakot, hogy ugyan hová tart ilyen bolondos iramodással." (forrás: Port.hu)

Nincsenek megjegyzések: