2011. október 31., hétfő

A Te Windowsod is leállt már fontos programok futtatása közben? (Don't Sleep 2.43 ingyen letöltése)

A kis alkalmazás képes arra, hogy a Windows NE állítsa le magát fontos szoftverek, programok futtatása közben: vagyis ne kapcsoljon ki vagy ne hibernálja (altassa el) magát.




A modern ablakos operációs rendszereknél be lehet állítani, hogy ha nem használjuk a gépet, akkor mennyi idő után kapcsoljon be a képernyőkímélő, vagy kapcsoljon ki a monitor, váltson alvó üzemmódra a komplett számítógép és még sorolhatnám. Ezek a beállítási lehetőségek felettébb hasznosak, ha energiát vagy akkumulátor-tartásidőt akarsz spórolni, de előfordulhatnak olyan esetek is, amikor ezekre semmi szükség sincs. Ilyenkor veheted hasznát a Don’t Sleep programnak, amellyel ideiglenesen egyetlen gombnyomással letilthatod az említett funkciókat, sőt akár a gép kikapcsolását is megtilthatod.

Hogy miért van erre szükség, arra a válasz igen egyszerű: előfordulhat, hogy olyan programot futtatsz, amit folyamatosan figyelsz, miközben nem nyúlsz sem az egérhez, sem a billentyűzethez. Leggyakrabban akkor van szükség ilyesmire, ha valamilyen bemutatóra szánod a gépet és nem akarsz minden egyes energiagazdálkodási beállítást egyenként átállítani manuálisan - ami elég sok időt igénybe vehet. A tiltásokat beütemezheted, ráadásul szükség esetén a beépített mini-HTTP szervernek hála távolról is bekapcsolhatod-leállíthatod a szoftvert.

A Don’t Sleep nyilvánvalóan nem mindenki számára hasznos alkalmazás, de hiánypótló a maga kategóriájában és azok számára, akiknek pont erre van szükségük.

Nyelve: angol
Rendszerkövetelmények: Win 98/ME/2000/XP/2003/Vista/7
Nem feltétlenül kell felinstallálni, egy USB-pendrive-ról is indul.

Nincsenek megjegyzések: